Fjellgrisen vokser opp i frisk luft, på fine fjellbeiter.
Den går fritt fra den kommer til oss og fram til slakting. Slik får den mye mosjon, og utvikler store muskler.
Fjellgrisen er en stor gris, med slaktevekter mellom 100-130 kg. Når grisen bor ute vokser den sakte, men spiser godt.
På beite spiser den alt den kommer over av gras, vier, einer og lyng. I tillegg spiser den grisefôr og kokte poteter.
Grisefôret er spesialtilpasset vårt driftsopplegg, for å kunne lage kjøtt av høy kvalitet. Fôret produseres av norske råvarer og inneholder ikke soya.
Et fritt liv og god fôrsammensetning gir et ekstra smakfullt, saftig, mørkt og mørt kjøtt.
Villfisk
Frisk og mager villfisk er fine råvarer for mange sunne og gode fiskeretter.
Fra garden vår har vi kort vei ned til Strandefjorden, et vann som ligger ca 350 meter over havet og strekker seg fra Leira i sør-øst til Røn i nord-vest.
Her fisker vi sik, abbor og ørret med garn og storruse fra mai til oktober.
Vi leverer rund fisk og rogn til restauranter. I tillegg lager vi fiskekaker til et matglad publikum på lokale kultur- og musikkfestivaler.
Vi leverer også villfisk til privatkunder, og har her satt sammen en kasse med god mat fra de ulike fiskeslagene som vi leverer på døra fra uke 13.
Stølslam
Stølslam beiter på fjellet i Valdres hele sommeren. Beiteområdene er i Ulnes og Svenes sameiger, bedre kjent som Stølsvidda.
Sauer er slik at de fordeler seg flokkvis utover i beiteområdet, de blander seg helst ikke med dyr fra andre garder.
Noen saueflokker holder seg mest oppe på vidda, andre flokker beiter for det meste under tregrensa.
Alle søker de det samme - god tilgang på urter, saftig beitegras og friskt bekkevann.
Når fjellplantene visner utover høsten tar vi lammene ned på høstbeite i fjellbygda.
Stølslam slaktes rett fra beite og er ikke sluttfôret på kraftfôr.
Resultatet er et grasfôret kjøtt, smakssatt av gode vekster i fjellet og fjellbygda.